onsdag 30 november 2011

Paket, paket, paket!!!

Barnens paketkalendrar är klara! Eller nästan färdiga i alla fall. Det saknas två paket till Storasyster och ett till Lillasyster. Jag ska sy varsin vetekudde hade jag tänkt, men inte hunnit med det ännu. Och storasyster behöver något bra på julafton...


Kolla in de här paketen! Dem ska jag plocka fram och öppna, ett paket varje morgon, ända fram till julafton. Vilken lyx va?! Det ska bli så spännande!!! Det är ett perfekt sätt att vakna lite snabbare på under den här mörka månaden! Jag kommer att visa bilder för er som är nyfikna =)

Nu tycker jag faktiskt lite synd om Sambon, han är den enda i familjen som inte får öppna paket varje dag...

tisdag 29 november 2011

Advent och halstuber



I år har jag riktig julstämning redan nu (brukar mest känna mig stressad annars)! Det är så härligt, jag och Lillasyster julpyntade i fredags. Jag har jobbat som attan med att få färdigt min adventskalender till bytet + att jag håller på att göra paketkalendrar till barnen också! Lite stressigt, men himla roligt!

Fyra halstuber har jag sytt. Barnen får varsin i sin paketkalender. Lillasysters förra försvann när vi var i fjällen i mars och Storasyster vill inte ha rosa på någonting längre. Därför köpte jag nytt blått tyg (från E-slöjd) när jag var på symässan i början av november. Det rosa hade jag kvar sedan tidigare inköp. Passade på att sy en varsin halstub till barnens kusiner också. Inte så kul julklapp kanske, men bra! Mönstret är eget påhitt - tre sömmar och sedan klart!

söndag 20 november 2011

Första julpyntet


Vad fint det kan bli av gamla serietidningar och lite guld!

Denna "julgran" har jag sett på jobbet och kollegan som gjort en likadan beskrev för mig hur jag skulle vika. Roligt och fint!

Det pysslas för fullt här hemma, men mycket är till min hemliga adventskalender-bytar-vän, så jag kan inte visa något ännu. Grejen är att flera av sakerna jag pysslar till henne är så fina, så jag har gjort likadana eller liknande till mig själv :-) Jag kommer att visa bilder lite längre fram...



Jag har fått en award av Pia med bloggen Bokbrus. Tack! Vad kul att du brukar kika in på min blogg!

Reglerna för att dela ut Liebster award till fem favoritbloggar är:


1. Klistra in awarden på din blogg.
Gjort!
2. Tacka personen som gav dig awarden och länka till bloggen.
Gjort!
3. Välj fem personer du vill ge awarden till.
(Se nedan)
4. Lita på att dina följare sprider kärlek till andra bloggare.
Det hoppas jag att ni gör!
5. Ha roligt och stötta varandra!
Roligt har vi i handarbetandet och stöttar varandra gör vi väl också?!
Och respekterar varandras idéer och vi länkar om vi gör saker efter någon annans idéer... (har nyss hittat mina ord i en annan blogg skrivet som om det var egna idéer, utan länkning och jag känner mig lite besviken...)

Jag skickar vidare awarden till dessa bloggare som jag ofta kikar in hos och som jag "känner" på ett eller annat sätt:
Och till alla ni andra som också tittar in hos mig och lämnar så snälla kommentarer!!! Kram på er alla! Jag hoppas att ni inte stressar för mycket inför julen, utan hinner njuta också! Det har jag planer på att klara av i år ;-)

fredag 4 november 2011

Pyssel som inte är hemligt

Jag är liksom förra året med i ett adventskalenderbyte (jag ska någon dag lägga in länkar till andra bloggare som också är med). På grund av det så tillverkas en del hemliga saker här hemma just nu :-) Följden blir att jag inte bloggar så mycket, trist faktiskt.



Idag har jag i alla fall gjort ett litet snabbt pyssel som jag kan visa. Jag
hittade dessa roliga "hjärtan på tråd" på bloggen MiMejd. Och var bara tvungen att prova. Jag klippte hjärtan ur en gammal veckotidning och sydde ihop dem. Det var snabbt och enkelt att göra och blir fin dekoration. Man kan ju tänka sig att göra alla möjliga former och dekorera utifrån en massa olika teman. Men nu jag vet inte riktigt vart jag ska göra av den...